Verkeersschool Zuid-West Nederland |
C1 rijbewijs halen in de Hoeksche waard?
Inschrijven opleiding:

We zullen uw gegevens alleen gebruiken voor het contactformulier, en nooit zonder uw toestemming voor andere doeleinden gebruiken. Lees het in ons privacybeleid.

C1 rijbewijs halen?

Sinds 19 januari 2013 heb je rijbewijs C1 nodig voor het besturen van voertuigen met een maximale massa tussen 3.500kg en 7.500kg, De voertuigen die vallen onder de C1 categorie: camper, kampeerauto, paardenwagen, veewagen, ambulance, brandweerauto of een lichte vrachtwagen. Haal nu je C1 rijbewijs bij Verkeersschool ZWN? Wij bieden diverse C1 theorie pakketten met en zonder code 95, met als afsluiting een twee-daagse praktijkopleiding. Voor een rijbewijs C1 kun je examen doen vanaf 18 jaar. Je dient daarvoor wel in het bezit te zijn van het rijbewijs B.

Theorie examens

Om je rijbewijs te halen, moet je net als bij het autorijbewijs eerst je theorie halen. Deze theorie is uitgebreider dan je van de auto gewend bent. De theoretische modules die je krijgt zijn:

  • Verkeer & Techniek – RV1 (Deel 1)
  • Administratie (Deel 2)
  • Casustoets (Deel 3)*

*Let op: De casustoets is alleen noodzakelijk wanneer je beroepsmatig gebruik gaat maken van je C1 rijbewijs.

Praktijklessen en examens

Vrachtwagen rijlessen volgen? Wij bieden een 13,5 uur praktijk pakket aan.

Soort voertuig

Code 95 in bezit Minimale leeftijd rijles Minimale leeftijd theorie-examen

Minimale leeftijd praktijk examen

Vrachtwagen

Ja 18 17 18

Vrachtwagen

Nee 18 17 18

Beroepschauffeur en code 95?

Wanneer als beroepschauffeur gebruik wilt gaan maken van je C rijbewijs moet je naast je reguliere beroepsopleiding nog twee praktijkexamens afleggen, namelijk:

  • Praktische toets
  • Toets besloten terrein

Starten met C1 rijbewijs

Bij het starten van een beroepsopleiding krijgt je van ons informatie over het invullen van de gezondheidsverklaring en het machtigen van Verkeersschool Zuid-West Nederland. Iedereen die het vrachtwagen rijbewijs wil gaan halen, dient ook medisch keuring te doorlopen.

Rijschool ZWN in Numansdorp is actief in de Hoeksche waard, Tholen, Sint-Philipsland, Dordrecht, regio Rotterdam en regio West-Brabant. Meld je vrijblijvend aan bij Verkeersschool Zuid-West Nederland, ‘’de snelste weg naar je vrachtwagen rijbewijs’’ (C1). Wil je meer informatie ontvangen? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0186-684127 of stuur een e-mail naar info@verkeersschoolzwn.nl