Verkeersschool Zuid-West Nederland |
Vrachtwagen rijbewijs halen
Inschrijven opleiding:

We zullen uw gegevens alleen gebruiken voor het contactformulier, en nooit zonder uw toestemming voor andere doeleinden gebruiken. Lees het in ons privacybeleid.

Vrachtwagen rijbewijs halen?

Wanneer je wilt rijden met een vrachtwagen heb je het 'groot rijbewijs' nodig. Dit rijbewijs categorie C haal je bij Verkeersschool ZWN. Om je vrachtauto rijbewijs te kunnen halen dien je van tevoren een medische keuring goed te doorstaan.

Theorie examens

Om je rijbewijs te halen, moet je net als bij het autorijbewijs eerst je theorie halen. Deze theorie is uitgebreider dan je van de auto gewend bent. De theoretische modules die je krijgt zijn:

  • Verkeer & Techniek – RV1 (Deel 1)
  • Administratie (Deel 2)
  • Casustoets (Deel 3)*

*Let op: De casustoets is alleen noodzakelijk wanneer je beroepsmatig gebruik gaat maken van je C rijbewijs.

De theorie kan geleerd worden door middel van zelfstudie, tevens bieden wij ook een theoriecursus aan bij ons op locatie. 

Praktijklessen en examens

Vrachtwagen rijlessen volgen? Wij adviseren de kandidaten om een intakeles te volgen bij één van de instructeurs, zo kunnen wij een inschatting maken van het aantal benodigde rijlessen. Wij bieden 2 praktijk pakketten van 24 en 30 uur aan. 

Soort voertuig

Code 95 in bezit Minimale leeftijd rijles Minimale leeftijd theorie-examen

Minimale leeftijd praktijk examen

Vrachtwagen

Ja 18 17 18

Vrachtwagen

Nee 18 17 21

Beroepschauffeur en code 95?

Wanneer als beroepschauffeur gebruik wilt gaan maken van je C rijbewijs moet je naast je reguliere beroepsopleiding nog twee praktijkexamens afleggen, namelijk:

  • Praktische toets
  • Toets besloten terrein

Vrachtwagen spoedopleiding

Het is ook bij het halen van het vrachtwagen rijbewijs C mogelijk om een spoedopleiding te volgen. 

Zin om de weg op te gaan?

Bij het starten van een beroepsopleiding krijgt je van ons informatie over het invullen van de gezondheidsverklaring en het machtigen van Verkeersschool Zuid-West Nederland.

Rijschool ZWN in Numansdorp is actief in de Hoeksche waard, Tholen, Sint-Philipsland, Dordrecht, regio Rotterdam en regio West-Brabant. Meld je vrijblijvend aan bij Verkeersschool Zuid-West Nederland, ‘’ de snelste weg naar je vrachtwagen rijbewijs’’ (C). Wil je meer informatie ontvangen? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0186-684127 of stuur een e-mail naar info@verkeersschoolzwn.nl