Verkeersschool Zuid-West Nederland |
Motorrijbewijs halen | A en A2 rijopleidingen
Inschrijven opleiding:

We zullen uw gegevens alleen gebruiken voor het contactformulier, en nooit zonder uw toestemming voor andere doeleinden gebruiken. Lees het in ons privacybeleid.

Motorrijbewijs halen?

Wil je graag je motor rijbewijs A  of A2 behalen? Vanaf je 20e kan je al motorrijlessen volgen bij Verkeersschool Zuid-West Nederland. Door jarenlange ervaring en geduld van onze instructeurs, behalen wij een zeer hoog slagingspercentage voor rijbewijs A.

De praktijklessen worden opgedeeld in twee onderdelen. De voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD). Onder AVB vallen de bijzondere verrichtingen, waarna er bij het CBR examen moet worden gedaan. Pas nadat je dit onderdeel hebt gehaald, kun je door met het AVD onderdeel van de rijopleiding. Bij dit onderdeel wordt er extra aandacht besteed aan het rijden op de openbare weg.

Getrapte motorrijbewijs systeem

Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A1, mag je overstappen naar de middelzware motor (A2). Daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) te doen.
Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A2, mag je overstappen naar de zware motor (A). Ook daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) te doen.
Als je via het getrapte systeem je rijbewijs voor de zware categorie (A) behaalt, dan krijg je geen code 80 op je rijbewijs.

A2 motorrijbewijs

Als je 20 bent, mag je het rijbewijs voor de middelzware motor (A2) halen. Vanaf je twintigste mag je daarvoor rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of in bezit bent van een autorijbewijs. Vanaf 20 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A2.
Wanneer je in bezit bent van een A2 motor rijbewijs mag je rijden op de motor categorieën A2 (middelzware motorvermogen) en A1(lichte motorvermogen).

Soort voertuig

Ervaring bestuurder Minimale leeftijd rijles

Minimale leeftijd praktijk examen

Middelzware motor

Beginner 20

20

Middelzware motor

In bezit van A1 rijbewijs 19

20

Rijlessen en examen zware motor

Een zware motor heeft een motorvermogen van 35 kW of meer. De minimumleeftijd voor rijles is 21 jaar. De minimumleeftijd voor het rijexamen hangt af van je keuze en rijervaringen:
Vanaf je 21e mag je rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of in bezit bent van een autorijbewijs. Wanneer je 21 jaar bent mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A.

Code 80?

Als je het rijbewijs voor de zware categorie (A) vóór je 24e rechtstreeks behaalt, krijg je code 80 op het rijbewijs vermeld. Dat betekent dat je in de zware categorie (A) uitsluitend op een driewielig motorrijtuig mag rijden met onbeperkt vermogen. 
De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Vervalt code 80 voor je 24e, dan moet je wel bij de gemeente een nieuw rijbewijs aanvragen zonder de code 80.

Rijbewijs A (zware motor vermogen) in de pocket, dan krijg je rijbewijs A1 en A2 erbij. Je mag dus met beide soorten rijbewijzen ook op lichte,middelzware, zware en 3-wielige motoren rijden.
 

Soort voertuig

Ervaring bestuurder Minimale leeftijd rijles Minimale leeftijd theorie-examen

Minimale leeftijd praktijk examen

Rijbewijs

Zware motor

Beginner 21 17

24

A

Zware motor

Beginner

21 17

21

A met code 80

Zware motor

Korter dan 2 jaar in bezit zijn van A2 rijbewijs 21 nvt 21

A met code 80

Zware motor

Korter dan 2 jaar in bezit zijn van A2 rijbewijs 21 nvt 21 A

Zin om de weg op te gaan?

Op zoek naar een verkeersschool in de omgeving van Numansdorp, Oud-Beijerland, Westmaas, Mijnsheerenland, Heinenoord of Strijen. Bij het starten van een rijopleiding of beroepsopleiding krijgt je van ons informatie over het invullen van de gezondheidsverklaring en het machtigen van Verkeersschool Zuid-West Nederland. 

Meld je vrijblijvend aan bij Verkeersschool Zuid-West Nederland, de snelste weg naar je motor rijbewijs (A)! Wil je meer informatie ontvangen? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0186-684127 of stuur een e-mail naar info@verkeersschoolzwn.nl